Změna zastaralé legislativy je víc než nutná, tvrdí šéfkuchař Kováč

Autor : 
TISKOVÁ ZPRÁVA
Středa, 13 Březen, 2019

BRNO: Nápad a úmysl zabránit plýtvání potravinami vehementně podporuje i známý brněnský šéfkuchař Petr Erin Kováč, který se rozhodl kandidovat do Evropskych voleb. Ty se uskuteční na konci května tohoto roku.

Šéfkuchař a kandidát do EP Petr Erin Kováč, foto: inregion.cz

Kováč se hodlá pokusit změnit legislativu a více se přiblížit vyspělým evropským státům.

„Potraviny mají stále dvojí kvalitu. U nás najdeme jinou kvalitu stejné potraviny oproti například Německu, kde mají jen špičkové výrobky. Stále jsme smetištěm Evropy a navíc nám Evropská unie diktuje nesmyslné příkazy. Chci to změnit,“ tvrdí Kováč. Změnu spatřuje hlavně v oblasti potravin. „Nápad Nesnězeno mě proto naprosto dostal a chci jej víc podpořit. Měly by se do něj zapojit všechny restaurace a jídlo, které neprodají nabídnout levněji. Možná by nebylo od věci nabídnout toto jídlo i zdarma potřebným a to bez zbytečných příkazů a zákazů, které současný právní rámec provázejí. Současná legislativa toto totiž značně komplikuje,“ tvrdí Kováč.

Kvalita potravin je poslední dobou obrovské téma.

„Většinu mladých lidí zajímá co konzumují. Zajímá je i původ potravin. Bohužel ale je ještě spousta takových, kteří řeší cenu a nezajímá je vůbec odkud například maso pochází. Já sám dávám přednost výhradně lokálním dodavatelům a pěstitelům. Naprosto mě dostává když sleduji takové akce jako je oběd za 129 Kč a sněz kolik jen zvládneš. Nebo některé ceny jídel v jidelnách. Nechápu jak vůbec mohou uvařit oběd tak, aby vydělali když ho pak přo todají za 70Kč nebo si naberete, co zvládnete sníst. To je jako návrat o 20 let zpět. Jediné řešení vidím v osvětě. Věřím v mladé“, dodává Kováč.

Vyloučení odpovědnosti: 
Redakce IN REGION Journal neodpovídá za názory a myšlenky třetích stran
Autorství fotografií: 
© 2018

Líbí se Vám obsah ? Můžete přispět autorům na účet 35-9155860217/0100 vedený u Komerční banky a.s.